Brunaficatie ter consideratie

Mijn Brunaficatie van bekende (Nederlandse) stripfiguren heeft de varia-pagina van het tijdschrift Eppo gehaald.

Er gaan stemmen op om er een boekje van te maken. Moet ik dat wel doen? Er zijn al zoveel boeken. Als ik het al doe, dan moet bij elke tekening nog een rijmpje komen, dan moet ik ze opnieuw doen op (mooi) papier zodat ik (mooie) originelen heb, en dan moet ik zorgen dat de (mooie) opbrengst ten goede komt aan de oorlogskas van de Stripmaker des Vaderlands. Daar kunnen we dan weer mooie dingen mee doen. Genoeg te doen, dus.

Terzijde: de cartoon waar dit bericht mee begint is gemaakt tijdens het Truckstar-festival op het TT-terrein in Assen jongstleden. Twee dagen zat ik te tekenen in de tent van DHL. Zaterdag zon, zondag regen. Een ervaring rijker. Volgend jaar weer. IJs en weder dienende.

Meer berichten

70 jaar Donald Duck

Hier boven: uitzicht op Groningen vanaf het Forum. In StoryWorld Groningen is op dit moment de tentoonstelling ’70 jaar weekblad Donald Duck’ te bekijken. Daarin

Lees verder »

Voor de klas

Opeens sta ik veel voor de klas. Middelbaar onderwijs deze week, en al een dagje vorige week. Vorige week was ik in een tekenlokaal. Daar

Lees verder »

Blijf

Morgen is er boekenmarkt op de markt in Coevorden. Ik zit daar in een ééndaags Opklapatelier met minstens Sieger Zuidersma en John Croezen. Blijf gerust

Lees verder »

Armoede

Armoede is niet om te lachen. Dus een cartoon daar over maken is ook niet makkelijk. Gisteren tijdens het live tekenen lukte het me toch

Lees verder »
copyright @ 2020 Herman Roozen | Realisatie door AK Media & Design