Meer Bruna dan Poortvliet

23 mei 2022

Als ik mijn eigen tekenstijl moet omschrijven dan zeg ik meestal ‘meer Bruna dan Poortvliet’. (Soms moet ik daarna uitleggen wie Rien Poortvliet was.) Door een tekening van een leerling (Nora uit groep 4) kreeg ik opeens de neiging om te tekenen zoals Bruna. Temeer daar ik bij lange na niet zo kan tekenen als Poortvliet. Maar ook zoals Bruna is er maar één.

Onderstaande tekening van Rorschach uit de comic Watchmen vind ik dan wel één van de beter gelukte.

Ik ben hier nog lang niet klaar mee.

Deel dit bericht

Meer Bruna dan Poortvliet

Als ik mijn eigen tekenstijl moet omschrijven dan zeg ik meestal ‘meer Bruna dan Poortvliet’. (Soms moet ik daarna uitleggen wie Rien Poortvliet was.) Door een tekening van een leerling (Nora uit groep 4) kreeg ik opeens de neiging om te tekenen zoals Bruna. Temeer daar ik bij lange na niet zo kan tekenen als Poortvliet. Maar ook zoals Bruna is er maar één.

Onderstaande tekening van Rorschach uit de comic Watchmen vind ik dan wel één van de beter gelukte.

Ik ben hier nog lang niet klaar mee.