U vraagt, ik schrijf

Avonturen in Duckstad, en elders

Ik noem mezelf stripmaker omdat ik niet alleen strips teken, maar ook strips schrijf die door anderen getekend worden. Ik schrijf onder andere avonturen voor in ‘het vrolijke weekblad’ Donald Duck. Het meeste gaat over Donald zelf, maar ook wel eens over De Grote Boze Wolf, Hiawatha of Dombo.

Verder heb ik bijdragen geleverd aan de stripreeks Jan, Jans en de kinderen en de spin off Karlijn, Catootje en de ouders, aan de sprookjesparodie Kort & Triest (van Jean-Marc van Tol) en aan Dirkjan (van Mark Retera).

Bovengenoemde strips zijn van een ander. Ik lever slechts grappen en zie wel wat er van komt. Zo werkt het ook bij TV: je werkt binnen een vooraf (door anderen) bepaalde wereld. Bij de strips Rembrandt en De Ruyter bepaal ik zelf hoe de wereld werkt. Pieter Hogenbirk tekent het uit.