UMCG op één lijn

Illustraties en een praatplaat ondersteunen het proces

De offerteaanvraag van het UMCG kwam van iemand die dacht dat ze bij me in de klas had gezeten op de basisschool. Maar ze verwarde me met mijn neef. Dat heeft gelukkig een verdere samenwerking niet in de weg gezeten. Het UMCG schakelde over op een nieuw Elektronisch Patiëntendossier (EPD), en gedurende die transitie heb ik heel wat tekeningen mogen maken.

Het begon met een eenvoudige illustratie om het project aan te kondigen. Meteen opletten, want hoe ziet een modern ziekenhuisbed er uit? En heeft een arts wel hetzelfde tenue als een verpleegkundige? Als de details niet kloppen gaat de boodschap verloren.

Zo heb ik meerdere jaren af en toe een tekening aangeleverd. Een soortgelijk traject heb ik ook met de provincie Drenthe doorgemaakt. Die ging de archieven en processen digitaliseren. De projectvoortgang werd in de nieuwsbrief van commentaar voorzien door 3 naamloze figuren onder de titel “De werkvloer over…”