Zes jaar

Pixar doet zes jaar over een film. Zes jaar! Dat wil zeggen dat we nog maar vier jaar de tijd hebben om Heldt van Hollandt af te maken.

Alle gekheid op een stokje: er is mij een keer voorgerekend dat het 40 animatoren 3 jaar kost om een avondvullende film te maken. Of was het nou 30 animatoren 4 jaar? We hebben hoe dan ook nog wel even te gaan. Temeer daar we nog geen filmproducent hebben. Zoals te lezen is in Wikipedia:

“Een filmproducent is een persoon die verantwoordelijk is voor de productie van een bepaalde film. Hij is degene die de financiën en de organisatie van een film overziet en op zoek gaat naar de financiële middelen, dit kan zowel bij de overheid als bij privépartners zijn, op nationaal en internationaal niveau. Hij is verantwoordelijk voor alle zakelijke en organisatorische aspecten bij het maken van een film. Hij kan filmprojecten beginnen of ze onder de aandacht van studio’s brengen. Hij stelt de filmcrew samen, zoekt een filmregisseur bij een bepaald script of andersom, en regelt de promotie en marketing van een film. Verder houdt hij toezicht bij het filmen en dient hij als spreekorgaan tussen de filmregisseur, de scenarioschrijver en de filmproductiemaatschappij.”

 Gezocht: filmproducent m/v.

Meer berichten

Blijf

Morgen is er boekenmarkt op de markt in Coevorden. Ik zit daar in een ééndaags Opklapatelier met minstens Sieger Zuidersma en John Croezen. Blijf gerust

Lees verder »

Armoede

Armoede is niet om te lachen. Dus een cartoon daar over maken is ook niet makkelijk. Gisteren tijdens het live tekenen lukte het me toch

Lees verder »
copyright @ 2020 Herman Roozen | Realisatie door AK Media & Design