Weer eens wat anders

22 februari 2021

Tijdens mijn wandelingen door het vestingstadje Coevorden mag ik graag om mij heen kijken naar de bijzondere ramen, deuren en andere kenmerken van gebouwen. Ik heb besloten ze te gaan vereeuwigen in een kaartspel. Dat wil zeggen dat ik 52 tekeningen ga maken. Minstens, want er moeten ook nog 3 jokers komen, een achterkant, een doos, et cetera.

Het kaartspel komt in een doosje met deksel van dik karton. De originele tekeningen ga ik apart verkopen. Ik heb een spreadsheet gemaakt waarin ik wat kan spelen met aantallen en prijzen. Het is wel de bedoeling dat ik er wat aan overhoud. We gaan voor kwaliteit, en dat gaat wat kosten.

De bedoeling is vooral dat de kaarten gebruikt gaan worden voor het bouwen van kaartenhuizen. Daar is dit hele idee mee begonnen. Met al die ramen en deuren geeft dat vast een leuk effect. Instorten mag, want dat past bij Coevorden. Die stad is in de loop der eeuwen heel wat keren opnieuw opgebouwd.

En zodra dit in Coevorden een doorslaand succes is rol ik het vanzelfsprekend uit naar andere steden. Zo zet ik één voor één alle steden van Nederland op dekaart.

Deel dit bericht

Weer eens wat anders

22 februari 2021

Tijdens mijn wandelingen door het vestingstadje Coevorden mag ik graag om mij heen kijken naar de bijzondere ramen, deuren en andere kenmerken van gebouwen. Ik heb besloten ze te gaan vereeuwigen in een kaartspel. Dat wil zeggen dat ik 52 tekeningen ga maken. Minstens, want er moeten ook nog 3 jokers komen, een achterkant, een doos, et cetera.

Het kaartspel komt in een doosje met deksel van dik karton. De originele tekeningen ga ik apart verkopen. Ik heb een spreadsheet gemaakt waarin ik wat kan spelen met aantallen en prijzen. Het is wel de bedoeling dat ik er wat aan overhoud. We gaan voor kwaliteit, en dat gaat wat kosten.

De bedoeling is vooral dat de kaarten gebruikt gaan worden voor het bouwen van kaartenhuizen. Daar is dit hele idee mee begonnen. Met al die ramen en deuren geeft dat vast een leuk effect. Instorten mag, want dat past bij Coevorden. Die stad is in de loop der eeuwen heel wat keren opnieuw opgebouwd.

En zodra dit in Coevorden een doorslaand succes is rol ik het vanzelfsprekend uit naar andere steden. Zo zet ik één voor één alle steden van Nederland op dekaart.