(TV-, Illustratie-, Cartoon-, Strip-) maker des Vaderlands

25 juli 2022

Het striptekenlesseizoen zit er op. De laatste vier lessen heb ik gegeven op de stoep van DNK in Assen. Afgelopen zaterdag moest ik opboksen tegen het springkussenfestival. Toch had ik nog deelnemers. Eén van de deelnemers had een pake in het ziekenhuis. Pake had een boerderij, dus kende Opa wel. Daar heb ik dus een kaart voor getekend. Zie hierboven.

Nu iets heel anders. Een kleine 10 jaar geleden vroeg ik mij af waar ik nou precies mijn geld mee verdiende. Vanaf dat moment ben ik dat bij gaan houden. En onderstaand diagram is het resultaat.

Zoals u ziet heb ik 101 procent omzet.

Daarvan komt 43 procent uit strips. Daaronder reken ik strips die ik zelf teken (Opa, Kukel en Kakel, …), strips die ik schrijf voor anderen (Donald Duck, Rembrandt, …) en workshops striptekenen.

Da’s minder dan de helft! Maar wel het grootste deel. Dus ik vind dat ik mijzelf wel stripmaker mag noemen.

(Die 23 procent TV komt voornamelijk omdat werken voor TV meer opbrengt. Qua uren komt strips vast wel boven de 50 procent. Maar uren ga ik niet bijhouden.)

Deel dit bericht

(TV-, Illustratie-, Cartoon-, Strip-) maker des Vaderlands

25 juli 2022

Het striptekenlesseizoen zit er op. De laatste vier lessen heb ik gegeven op de stoep van DNK in Assen. Afgelopen zaterdag moest ik opboksen tegen het springkussenfestival. Toch had ik nog deelnemers. Eén van de deelnemers had een pake in het ziekenhuis. Pake had een boerderij, dus kende Opa wel. Daar heb ik dus een kaart voor getekend. Zie hierboven.

Nu iets heel anders. Een kleine 10 jaar geleden vroeg ik mij af waar ik nou precies mijn geld mee verdiende. Vanaf dat moment ben ik dat bij gaan houden. En onderstaand diagram is het resultaat.

Zoals u ziet heb ik 101 procent omzet.

Daarvan komt 43 procent uit strips. Daaronder reken ik strips die ik zelf teken (Opa, Kukel en Kakel, …), strips die ik schrijf voor anderen (Donald Duck, Rembrandt, …) en workshops striptekenen.

Da’s minder dan de helft! Maar wel het grootste deel. Dus ik vind dat ik mijzelf wel stripmaker mag noemen.

(Die 23 procent TV komt voornamelijk omdat werken voor TV meer opbrengt. Qua uren komt strips vast wel boven de 50 procent. Maar uren ga ik niet bijhouden.)