trein – boot – fiets – fiets – fiets – boot – trein

Ik kom nog wel eens ergens. Op Terschelling bijvoorbeeld, om live cartoons te tekenen tijdens Springtij Academy. Toch een soort van betaalde vakantie. Ik wist enkele bezienswaardigheden listig in het programma te passen. Van links naar rechts en van boven naar beneden:

  1. De binnenkant van de replica van het schip van Willem Barentsz, te bezichtigen in de haven van Harlingen. In oktober wordt het te water gelaten en verder afgebouwd.
  2. Of ik iets in het gastenboek wilde schrijven. Dat wordt dan toch weer een centsprentje.
  3. Medailles in museum “’t Behouden Huys” in West-Terschelling. Ook dat gastenboek heb ik van een centsprentje voorzien.
  4. Tegeltjes in datzelfde museum. Ik was er vooral om te kijken wat ze zoal over “Holmes’ bonfire” wisten te melden. Dat was best veel. Onder andere middels een vernuftige animatie. In De Ruyter 4 – De tocht naar Chatham komt de afranseling van West-Terschelling maar heel even aan bod. Daar valt veel meer over te vertellen.
  5. Aan het werk. Anderhalve dag cartoons tekenen, en twee keer een presentatie van de resultaten. Cartoon wrap up noemen we dat bij Comic House.
  6. Een replica van de binnenkant van het schip van Willem Barentsz. Of eigenlijk een halve replica en een spiegel. Slim gedaan door museum “’t Behouden Huys”.
  7. De binnenkant van de replica van het jacht “Halve Maen”. Normaliter ligt dat schip in Hoorn, maar ter gelegenheid van Springtij in de haven van West-Terschelling. Kon ik mooi even meepikken
  8. Mast van de “Halve Maen”.
  9. Zicht op Terschelling vanaf de boot op weg naar huis.

Nu heb ik dus op Texel, Ameland en Terschelling live cartoons getekend. Nog twee eilanden van TV-TAS te gaan.

Meer berichten

Blijf

Morgen is er boekenmarkt op de markt in Coevorden. Ik zit daar in een ééndaags Opklapatelier met minstens Sieger Zuidersma en John Croezen. Blijf gerust

Lees verder »

Armoede

Armoede is niet om te lachen. Dus een cartoon daar over maken is ook niet makkelijk. Gisteren tijdens het live tekenen lukte het me toch

Lees verder »
copyright @ 2020 Herman Roozen | Realisatie door AK Media & Design