“Strips en animatie is booming!”

Gisteravond bij Van Liempt Live op RTL Z. Han Peekel, Hisko Hulsing en de stem van SpongeBob over het succes van de Nederlandse animatiefilm.

Dat succes vertaalt zich vooral in de vorm van prijzen. Met een beetje goede wil wist Van Liempt drie prijswinnaars op te noemen. Veel meer zullen er niet zijn. In zijn hoofd kon dat tot niets anders leiden dan groot financieel succes op alle fronten. De aanwezigen wisten dat enthousiasme te temperen. De animatie-infrastructuur van Nederland is daar niet op ingericht.

Han Peekel maakte nog wel een rake opmerking. Hij zei dat als John de Mol en Joop van den Ende zich op animatie hadden gericht, dat dan Nederland “animatieland” was geweest in plaats van “musicalland”. Ach, dat zou mooi geweest zijn.

Misschien komt het nog zo ver. Misschien willen ze op hun oude dag nog wel wat anders. Extra kansen voor Heldt van Hollandt sla ik niet af.

Meer berichten

Blijf

Morgen is er boekenmarkt op de markt in Coevorden. Ik zit daar in een ééndaags Opklapatelier met minstens Sieger Zuidersma en John Croezen. Blijf gerust

Lees verder »

Armoede

Armoede is niet om te lachen. Dus een cartoon daar over maken is ook niet makkelijk. Gisteren tijdens het live tekenen lukte het me toch

Lees verder »
copyright @ 2020 Herman Roozen | Realisatie door AK Media & Design