Plagiaat! Toeval!

Heldt van Hollandt, scéne 5, begint als volgt:

Stadsgeluiden. Een rat snuffelt door het Rembrandthuis. Een paar voeten springen uit een bedstee, op de staart van de rat. De voeten blijken van Rembrandt te zijn, die zich uitgebreid uitrekt terwijl de rat weg probeert te komen. Rembrandt kijkt naar Geertje die nog in de bedstee ligt te snurken. Rembrandt pakt de rat bij de staart en gooit deze bij Geertje in bed. Die raakt in paniek en begint om zich heen te slaan. Rembrandt loopt giechelend weg.

Een rat die door het Rembrandthuis loopt. Komt u dat bekend voor? Dan heeft u misschien de grafische roman Rembrandt van Typex gelezen.

Bij Typex verspreidt de rat een ziekte. In Heldt van Hollandt dient hij om de kijker een rondleiding te geven door het Rembrandthuis. De film opent op dezelfde manier, een rondleiding door een rat, op het schip van De Ruyter.

Meer berichten

Blijf

Morgen is er boekenmarkt op de markt in Coevorden. Ik zit daar in een ééndaags Opklapatelier met minstens Sieger Zuidersma en John Croezen. Blijf gerust

Lees verder »

Armoede

Armoede is niet om te lachen. Dus een cartoon daar over maken is ook niet makkelijk. Gisteren tijdens het live tekenen lukte het me toch

Lees verder »
copyright @ 2020 Herman Roozen | Realisatie door AK Media & Design