Oliver Cromwell, slechterik

Vroege schets van lord Cromwell, de bad guy.

Elke film heeft een slechterik nodig. In Heldt van Hollandt is dat Oliver Cromwell, Lord Protector van Engeland. Wie meer wil weten over die figuur in historisch perspectief kan Wikipedia raadplegen. Wie nóg meer wil weten moet naar het Engelse artikel gaan.

‘Slecht’ is slechts subjectief, want in de lijst met grootste Britten staat Cromwell op 10. (De Ruyter staat bij de grootste Nederlanders op 7, Rembrandt op 9.)

Zoals elke rechtgeaarde slechterik wil ook Lord Cromwell de wereld overheersen. De vloot van Hollandt is daarbij een sta-in-de-weg. Of beter gezegd: een vaar-in-de-weg. Lord Cromwell komt op het briljante plan om admiraal De Ruyter te ontvoeren. En zowaar: het lukt hem. Hoe dat verder afloopt ziet u in de film.

Meer berichten

Blijf

Morgen is er boekenmarkt op de markt in Coevorden. Ik zit daar in een ééndaags Opklapatelier met minstens Sieger Zuidersma en John Croezen. Blijf gerust

Lees verder »

Armoede

Armoede is niet om te lachen. Dus een cartoon daar over maken is ook niet makkelijk. Gisteren tijdens het live tekenen lukte het me toch

Lees verder »
copyright @ 2020 Herman Roozen | Realisatie door AK Media & Design