Nooit vakantie, altijd vakantie

De afgelopen weken heb ik veel voor voor groepen jongelui gestaan. Soms met een digibord onder de pen dan wel vinger, soms met een schoolbord met stoffig krijt in een sleets tekenlokaal, soms in een tent met een tabletop easel pad. Proberende de aangeschovenen wat bij te brengen over de edele kunst van het stripmaken. Sommige konden maar drie woorden Nederlands, sommige konden nauwelijks een potlood vasthouden of wisten niet hoe je de dop van een fineliner haalt. En dat komt allemaal voor in de leeftijdscategorie 6 tot 16.

Maar ondertussen ken ik het klappen van de zweep en mijn pappenheimers. Mijn tekentips 1, 2 en 3, en mijn tip 0, werken altijd. De reactie is wat verschillend. Jonge kinderen zeggen “Huh?”, oudere kinderen “WTF?”.

Nu is het tijd voor vakantie. Als vanouds ga ik helemaal nergens heen. Lekker thuis vanachter het bureau voor leuke opdrachtgevers leuke opdrachten uitvoeren. Met op zijn tijd in de tuin werken of zitten, en een spelletje doen.

#stopmetvliegen

Deel dit bericht

Nooit vakantie, altijd vakantie

De afgelopen weken heb ik veel voor voor groepen jongelui gestaan. Soms met een digibord onder de pen dan wel vinger, soms met een schoolbord met stoffig krijt in een sleets tekenlokaal, soms in een tent met een tabletop easel pad. Proberende de aangeschovenen wat bij te brengen over de edele kunst van het stripmaken. Sommige konden maar drie woorden Nederlands, sommige konden nauwelijks een potlood vasthouden of wisten niet hoe je de dop van een fineliner haalt. En dat komt allemaal voor in de leeftijdscategorie 6 tot 16.

Maar ondertussen ken ik het klappen van de zweep en mijn pappenheimers. Mijn tekentips 1, 2 en 3, en mijn tip 0, werken altijd. De reactie is wat verschillend. Jonge kinderen zeggen “Huh?”, oudere kinderen “WTF?”.

Nu is het tijd voor vakantie. Als vanouds ga ik helemaal nergens heen. Lekker thuis vanachter het bureau voor leuke opdrachtgevers leuke opdrachten uitvoeren. Met op zijn tijd in de tuin werken of zitten, en een spelletje doen.

#stopmetvliegen