Meester en gezel

De komende periode mag ik mezelf ‘meester’ noemen. Omdat ik voor de klas sta. En omdat ik dat doe in het kader van een project ‘gildeleren’, waarin leerlingen (gezellen) les krijgen van een professional.

Ik laat de gezellen in 4 lessen van 1 uur een eigen strookje Donald Duck maken. Het allerbelangrijkste is het verzinnen van een grap, en het allermoeilijkste is om die grap in weinig plaatjes te vertellen.

Lastig om te doen, maar ook lastig om uit te leggen. In de foto hiernaast wat krabbels om samen met een gezel uit te zoeken hoeveel plaatjes je nou precies nodig hebt om het verhaal dat ze in het hoofd hebben zo snel mogelijk te vertellen.

Meer berichten

Blijf

Morgen is er boekenmarkt op de markt in Coevorden. Ik zit daar in een ééndaags Opklapatelier met minstens Sieger Zuidersma en John Croezen. Blijf gerust

Lees verder »

Armoede

Armoede is niet om te lachen. Dus een cartoon daar over maken is ook niet makkelijk. Gisteren tijdens het live tekenen lukte het me toch

Lees verder »
copyright @ 2020 Herman Roozen | Realisatie door AK Media & Design