Meester en gezel

3 november 2019

De komende periode mag ik mezelf ‘meester’ noemen. Omdat ik voor de klas sta. En omdat ik dat doe in het kader van een project ‘gildeleren’, waarin leerlingen (gezellen) les krijgen van een professional.

Ik laat de gezellen in 4 lessen van 1 uur een eigen strookje Donald Duck maken. Het allerbelangrijkste is het verzinnen van een grap, en het allermoeilijkste is om die grap in weinig plaatjes te vertellen.

Lastig om te doen, maar ook lastig om uit te leggen. In de foto hiernaast wat krabbels om samen met een gezel uit te zoeken hoeveel plaatjes je nou precies nodig hebt om het verhaal dat ze in het hoofd hebben zo snel mogelijk te vertellen.

Deel dit bericht

Meester en gezel

3 november 2019

De komende periode mag ik mezelf ‘meester’ noemen. Omdat ik voor de klas sta. En omdat ik dat doe in het kader van een project ‘gildeleren’, waarin leerlingen (gezellen) les krijgen van een professional.

Ik laat de gezellen in 4 lessen van 1 uur een eigen strookje Donald Duck maken. Het allerbelangrijkste is het verzinnen van een grap, en het allermoeilijkste is om die grap in weinig plaatjes te vertellen.

Lastig om te doen, maar ook lastig om uit te leggen. In de foto hiernaast wat krabbels om samen met een gezel uit te zoeken hoeveel plaatjes je nou precies nodig hebt om het verhaal dat ze in het hoofd hebben zo snel mogelijk te vertellen.