Kukel en Kakel integraal?

Afgelopen zomer heb ik de nodige problemen met mijn computer gehad. Zo af en toe wordt ik daar weer opnieuw aan herinnerd. Zo kwam ik vandaag onderstaand bestand van Kukel en Kakel tegen. Wat is er fout aan dit plaatje?

Wat er fout is, is wel duidelijk, maar hoe heeft het kunnen gebeuren?

De bestanden op mijn computer worden op twee manieren extern opgeslagen, voor de zekerheid. Ten eerste op een harde schijf dichtbij via Time Machine, en ten tweede ergens in de wolken via Livedrive. Bij het overzetten naar mijn nieuwe iMac door Time Machine bleek Apple alle TIF-bestanden groter dan x MB hardhandig verkleind te hebben. Daardoor was er nog wel een duimnagel van 400×400 pixels te zien, maar het bestand zelf was onklaar gemaakt.

Vervolgens al die TIF-bestanden opgehaald van Livedrive, en daar bleek vandaag deze tussen te zitten. Livedrive heeft blijkbaar ooit een bestand naar zich toe getrokken dat nog maar half af was, en verzuimd om deze alsnog later door de definitieve versie te vervangen. Dezelfde situatie heb ik – tot nu toe – nog bij 1 ander bestand aangetroffen.

Denk je de boel goed voor elkaar te hebben, krijg je dit soort dingen. Onder andere vervelend omdat ik nu weet dat er wat dingen mis gaan, maar niet weet wat er allemaal nog meer aan het mis gaan is. Livedrive heeft me een tijdje wekelijks op de hoogte gehouden van het feit dat ze aan de kwestie werkten, maar daar zijn ze inmiddels ook mee gestopt. Doen ze nog steeds (af en toe) half werk? Hoe kom ik daar achter?

Vandaag heb ik aflevering 210 van Kuken en Kakel afgerond. Als er ooit een integrale uitgave van alle afleveringen gaat verschijnen, dan zal ik minstens twee afleveringen opnieuw moeten inkleuren.

Meer berichten

Weer eens wat anders

Tijdens mijn wandelingen door het vestingstadje Coevorden mag ik graag om mij heen kijken naar de bijzondere ramen, deuren en andere kenmerken van gebouwen. Ik

Lees verder »

Radio met beeld

Vandaag was ik kort te horen in het radioprogramma Cassata van rtv Drenthe. Daarvoor mocht ik naar de studio in Assen komen. Op de leestafel

Lees verder »

Ouderen en nieuw

Voor een zorginstelling mocht ik een praatplaat tekenen, die later werd opgeknipt in kleinere plaatjes. Ik heb het daar al eerder over gehad. Het leek

Lees verder »

Uit de oude Windows

Het is al heel wat jaren geleden dat ik voor Microsoft TechNet de strip TechEddie maakte. Maar alle strips staan – in lage resolutie –

Lees verder »

Nog meer Hennie

Wolbeest Hennie, bekend van de animatie, blijft voorlopig nog actief als onderdeel van de Drentse energietransitie. Binnenkort is er een Drentse Energie Driedaagse, en ook

Lees verder »

Over de drempel

Het nieuwe jaar is nog maar nauwelijks begonnen of ik ben alweer bezig met … werk van vorig jaar. Voor een boek over melken en

Lees verder »
copyright @ 2020 Herman Roozen | Realisatie door AK Media & Design