Hoe teken je vogels?

11 februari 2022

Van lesgeven valt een hoop te leren. Afgelopen week heb ik drie keer les gegeven aan middelbare scholieren in Dedemsvaart. Eén van de leerlingen tekende vogels in de lucht die er uit zagen als een letter V. Ikzelf teken altijd vogels die er uit zien als een letter M. Let maar eens goed op in de Opa-strip. Als er een plaatje is met een horizon en gebouwen en knotwilgen en dergelijke, dan vliegen daar ook altijd 2 vogels.

Volgens de leerlingen is een V een kraai en een M een meeuw. Daar had ik nog nooit zo over nagedacht. Maar nu ik dat weet kan ik daar vast nog een keer gebruik van maken.

Eerder in de week was ik in Hoogezand waar ik bijgevoegde cartoon live maakte.

Tijdens het voorstelrondje was één persoon aan één van de tafels wat lang aan het woord. Die werd daar zelfs door de rondstruinende dagvoorzitter gekscherend op aangesproken. Toen kon ik het niet laten om deze cartoon te maken. Meestal ben ik stukken milder. De persoon in kwestie herkende zichzelf in het geschetste beeld, en lachte als een boer met kiespijn.

Deel dit bericht

Hoe teken je vogels?

11 februari 2022

Van lesgeven valt een hoop te leren. Afgelopen week heb ik drie keer les gegeven aan middelbare scholieren in Dedemsvaart. Eén van de leerlingen tekende vogels in de lucht die er uit zagen als een letter V. Ikzelf teken altijd vogels die er uit zien als een letter M. Let maar eens goed op in de Opa-strip. Als er een plaatje is met een horizon en gebouwen en knotwilgen en dergelijke, dan vliegen daar ook altijd 2 vogels.

Volgens de leerlingen is een V een kraai en een M een meeuw. Daar had ik nog nooit zo over nagedacht. Maar nu ik dat weet kan ik daar vast nog een keer gebruik van maken.

Eerder in de week was ik in Hoogezand waar ik bijgevoegde cartoon live maakte.

Tijdens het voorstelrondje was één persoon aan één van de tafels wat lang aan het woord. Die werd daar zelfs door de rondstruinende dagvoorzitter gekscherend op aangesproken. Toen kon ik het niet laten om deze cartoon te maken. Meestal ben ik stukken milder. De persoon in kwestie herkende zichzelf in het geschetste beeld, en lachte als een boer met kiespijn.