Hoe teken je vogels?

Van lesgeven valt een hoop te leren. Afgelopen week heb ik drie keer les gegeven aan middelbare scholieren in Dedemsvaart. Eén van de leerlingen tekende vogels in de lucht die er uit zagen als een letter V. Ikzelf teken altijd vogels die er uit zien als een letter M. Let maar eens goed op in de Opa-strip. Als er een plaatje is met een horizon en gebouwen en knotwilgen en dergelijke, dan vliegen daar ook altijd 2 vogels.

Volgens de leerlingen is een V een kraai en een M een meeuw. Daar had ik nog nooit zo over nagedacht. Maar nu ik dat weet kan ik daar vast nog een keer gebruik van maken.

Eerder in de week was ik in Hoogezand waar ik bijgevoegde cartoon live maakte.

Tijdens het voorstelrondje was één persoon aan één van de tafels wat lang aan het woord. Die werd daar zelfs door de rondstruinende dagvoorzitter gekscherend op aangesproken. Toen kon ik het niet laten om deze cartoon te maken. Meestal ben ik stukken milder. De persoon in kwestie herkende zichzelf in het geschetste beeld, en lachte als een boer met kiespijn.

Meer berichten

Hennie is terug

Het vorige bericht was ‘Eef is terug’, maar ook Hennie komt terug. Hennie is het Drentse heideschaap dat af en toe gebruikt wordt in de

Lees verder »

Eef is terug

Omdat de zaak volgend jaar 20 jaar bestaat heb ik Modern Visuals verzocht om mijn website wat op te frissen. De vorige keer dat dit

Lees verder »

Simpele plaatjes

Het is nog helemaal niet zo makkelijk om eenvoudige tekeningen te maken. Dat heb ik wel eens gehoord van mensen die ingewikkelde tekeningen maken. En

Lees verder »

Vakantie in Nijmegen

Ik ben een huismus. Vorige week heb ik zowaar 3 nachten buitenshuis geslapen: in Nijmegen. Bijgaande 16 plaatjes geven een impressie van dat bezoek. Onder

Lees verder »
copyright @ 2020 Herman Roozen | Realisatie door AK Media & Design