Het boek van de film

Het eerste album van De Ruyter (De Engelsen komen!) krijgt behoorlijk goede recensies. Drie sterren (van vijf) van Stripschrift, vier sterren (van vijf) van de Volkskrant, en vier stippen (van vijf) van Metro, onder andere. Maar vormt u gerust zelf een oordeel. Het album is overal te koop.

Niet iedereen hoeft het album te kopen. De bibliotheek van Stichting de Ruyter heeft er eentje helemaal gratis gekregen. De informatie van de stichting op de site heeft me goed geholpen bij het bedenken van de strip De Ruyter, en bij het schrijven van de film Heldt van Hollandt. In de toekomst hoop ik nog vaker gebruik te kunnen maken van hun netwerk en kennis.

Voorjaar 2013 komt het eerste album van Rembrandt (Vroeg werk) uit. Later dat jaar het tweede album van De Ruyter (Land in zicht!). “Het boek van de film!” zeggen ze wel eens, of “Gebaseerd op het boek!”. In dit geval loopt het allemaal door elkaar heen. We werken aan boek(en) en film (enkelvoud) tegelijk.

Meer berichten

Blijf

Morgen is er boekenmarkt op de markt in Coevorden. Ik zit daar in een ééndaags Opklapatelier met minstens Sieger Zuidersma en John Croezen. Blijf gerust

Lees verder »

Armoede

Armoede is niet om te lachen. Dus een cartoon daar over maken is ook niet makkelijk. Gisteren tijdens het live tekenen lukte het me toch

Lees verder »
copyright @ 2020 Herman Roozen | Realisatie door AK Media & Design