Gebroken potloden en plassen bloed

14 januari 2015

Vorige week was er een schietpartij in Parijs. Daarbij kwamen enkele cartoonisten om het leven. Meteen regende het cartoons. Ik heb weinig ervaring met het maken van politieke cartoons. Heb er toch eentje gemaakt. Van een tekentafel met kogelgaten. Heb al veel cartoons voorbij zien komen, maar zo een nog niet.

Daarna heb ik nog wat zitten spelen met geometrische vormen en kleuren om tot de volgende figuur te komen.

Een dag later ben ik naar een bijeenkomst in het gemeentehuis geweest. Nog geïnterviewd door de regionale radio en televisie.

Zo vlak na een dramatische gebeurtenis worden er veel dramatische cartoons gemaakt. Zo ondertussen zie ik af en toe weer een exemplaar om om lachen.

Deel dit bericht

Gebroken potloden en plassen bloed

14 januari 2015

Vorige week was er een schietpartij in Parijs. Daarbij kwamen enkele cartoonisten om het leven. Meteen regende het cartoons. Ik heb weinig ervaring met het maken van politieke cartoons. Heb er toch eentje gemaakt. Van een tekentafel met kogelgaten. Heb al veel cartoons voorbij zien komen, maar zo een nog niet.

Daarna heb ik nog wat zitten spelen met geometrische vormen en kleuren om tot de volgende figuur te komen.

Een dag later ben ik naar een bijeenkomst in het gemeentehuis geweest. Nog geïnterviewd door de regionale radio en televisie.

Zo vlak na een dramatische gebeurtenis worden er veel dramatische cartoons gemaakt. Zo ondertussen zie ik af en toe weer een exemplaar om om lachen.