Expansie van het imperium

Pieter Hogenbirk en mij kent u natuurlijk van de stripreeksen Rembrandt en De Ruyter. Daarin worden deze helden uit de vaderlandse geschiedenis op de hak genomen met een knipoog.
We hebben nu het vernuftige plan opgevat om onze bekwaamheden ook voor andere helden in te zetten. Als test hebben we ons gestort op de held van Coevorden: Mijndert van der Thijnen.
Mijndert van der Thijnen was koster en schoolmeester in Coevorden toen de Munsterse troepen in 1672 de stad veroverden. Hij vertrok naar Groningen en haalde generaal Rabenhaupt over om Coevorden terug te veroveren middels een list. Meer hierover is te lezen op Wikipedia.

Heeft u zelf een plaatselijke held? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wellicht lukt het ons om ook hem of haar een plekje te geven in onze omvangrijke collectie Hollandse helden.

Meer berichten

Blijf

Morgen is er boekenmarkt op de markt in Coevorden. Ik zit daar in een ééndaags Opklapatelier met minstens Sieger Zuidersma en John Croezen. Blijf gerust

Lees verder »

Armoede

Armoede is niet om te lachen. Dus een cartoon daar over maken is ook niet makkelijk. Gisteren tijdens het live tekenen lukte het me toch

Lees verder »
copyright @ 2020 Herman Roozen | Realisatie door AK Media & Design