Baas boven baas

Twee blogposts geleden schreef ik over de scheepsmodellen die de Admiraliteit en Lord Cromwell gebruiken bij het uitzetten van de strategie. En gewoon om mee te pronken. In Heldt van Hollandt heeft de admiraliteit een klein tafeltje en Lord Cromwell een enorme tafel.

Maar er is baas boven baas. In de film The Three Musketeers zit een kaart plus modellen zo groot als een paleiszaal.

The Three Musketeers (bron: IMDB.com)

Jammer genoeg is het in die film vooral voor de sier en wordt er weinig mee gedaan. Het zijn ook geen modellen van hout maar van tin. Wie daar meer over wil weten kan het beste naar het Nationaal Tinnen Figuren Museum gaan.

In The Three Musketeers zitten vliegende schepen en meer van dat soort gekkigheid. In Heldt van Hollandt komt enerzijds gekkigheid, maar anderzijds proberen we ook een – ahum – realistisch beeld te geven van de zeventiende eeuw. Binnenkort gaat daarom de hele filmploeg nogmaals naar De Bataviawerf in Lelystad om de sfeer te proeven.

Meer berichten

Blijf

Morgen is er boekenmarkt op de markt in Coevorden. Ik zit daar in een ééndaags Opklapatelier met minstens Sieger Zuidersma en John Croezen. Blijf gerust

Lees verder »

Armoede

Armoede is niet om te lachen. Dus een cartoon daar over maken is ook niet makkelijk. Gisteren tijdens het live tekenen lukte het me toch

Lees verder »
copyright @ 2020 Herman Roozen | Realisatie door AK Media & Design