Voor rede vatbaar

3 februari 2023

Deze week siert voorgaande afbeelding de voorpagina van vakblad Boerderij. De redactie kwam zelf met de suggestie ‘het boerenerf als kruispunt van trends’, en liet mij vervolgens de vrije hand. Ik kwam zelf met idee om een boer ’s morgens uit de achterdeur te laten kieken. In de verse sneeuw is te zien wat er allemaal op het boerenbestaan af komt.

Over de schets was de redactie tevreden, maar over de eerste versie niet. Te iel. En waar was de geopperde drone? Ik kon ze geen ongelijk geven.

Dus ik ben opnieuw begonnen. Alles wat naar binnen getrokken en steviger aangezet. Voor de kenners: de eerste versie heb ik geïnkt zoals ik Opa inkt: met een kroontjespen en netjes. De tweede versie zoals ik Kukel en Kakel inkt: met een omsteekpennetje en twee keer met grove halen. Dat maakt dat de tweede versie wat indrukwekkender is.

Ik ben blij dat ik naar de redactie geluisterd heb.

Deel dit bericht

Voor rede vatbaar

3 februari 2023

Deze week siert voorgaande afbeelding de voorpagina van vakblad Boerderij. De redactie kwam zelf met de suggestie ‘het boerenerf als kruispunt van trends’, en liet mij vervolgens de vrije hand. Ik kwam zelf met idee om een boer ’s morgens uit de achterdeur te laten kieken. In de verse sneeuw is te zien wat er allemaal op het boerenbestaan af komt.

Over de schets was de redactie tevreden, maar over de eerste versie niet. Te iel. En waar was de geopperde drone? Ik kon ze geen ongelijk geven.

Dus ik ben opnieuw begonnen. Alles wat naar binnen getrokken en steviger aangezet. Voor de kenners: de eerste versie heb ik geïnkt zoals ik Opa inkt: met een kroontjespen en netjes. De tweede versie zoals ik Kukel en Kakel inkt: met een omsteekpennetje en twee keer met grove halen. Dat maakt dat de tweede versie wat indrukwekkender is.

Ik ben blij dat ik naar de redactie geluisterd heb.