Striptekenles op het Esdalcollege (2)

In drie keer honderd minuten heb ik ruim veertig leerlingen van het Esdalcollege in Emmen striptekenles gegeven. Ik liet ze ook weer samen een verhaal maken. De eerste maakt het eerste plaatje, de buurman/vrouw het tweede, en zo verder. In totaal vier plaatjes. Meestal vallen er in die zelfverzonnen verhalen al vrij snel doden. Ook deze keer weer. Van de 33 verhalen die ik heb meegekregen waren er 11 vol geweld. Vooral pistolen, maar ook messen, een honkbalknuppel, auto’s en een handboog heb ik voorbij zien komen als moordwapen.

De 22 andere verhalen liepen ook niet allemaal even goed af. Maar daar bleef het bij emotionele schade.

Meer berichten

Blijf

Morgen is er boekenmarkt op de markt in Coevorden. Ik zit daar in een ééndaags Opklapatelier met minstens Sieger Zuidersma en John Croezen. Blijf gerust

Lees verder »

Armoede

Armoede is niet om te lachen. Dus een cartoon daar over maken is ook niet makkelijk. Gisteren tijdens het live tekenen lukte het me toch

Lees verder »
copyright @ 2020 Herman Roozen | Realisatie door AK Media & Design