Striptekenles op het Esdalcollege (2)

21 februari 2005

In drie keer honderd minuten heb ik ruim veertig leerlingen van het Esdalcollege in Emmen striptekenles gegeven. Ik liet ze ook weer samen een verhaal maken. De eerste maakt het eerste plaatje, de buurman/vrouw het tweede, en zo verder. In totaal vier plaatjes. Meestal vallen er in die zelfverzonnen verhalen al vrij snel doden. Ook deze keer weer. Van de 33 verhalen die ik heb meegekregen waren er 11 vol geweld. Vooral pistolen, maar ook messen, een honkbalknuppel, auto’s en een handboog heb ik voorbij zien komen als moordwapen.

De 22 andere verhalen liepen ook niet allemaal even goed af. Maar daar bleef het bij emotionele schade.

Deel dit bericht

Striptekenles op het Esdalcollege (2)

21 februari 2005

In drie keer honderd minuten heb ik ruim veertig leerlingen van het Esdalcollege in Emmen striptekenles gegeven. Ik liet ze ook weer samen een verhaal maken. De eerste maakt het eerste plaatje, de buurman/vrouw het tweede, en zo verder. In totaal vier plaatjes. Meestal vallen er in die zelfverzonnen verhalen al vrij snel doden. Ook deze keer weer. Van de 33 verhalen die ik heb meegekregen waren er 11 vol geweld. Vooral pistolen, maar ook messen, een honkbalknuppel, auto’s en een handboog heb ik voorbij zien komen als moordwapen.

De 22 andere verhalen liepen ook niet allemaal even goed af. Maar daar bleef het bij emotionele schade.