Radio met beeld

Vandaag was ik kort te horen in het radioprogramma Cassata van rtv Drenthe. Daarvoor mocht ik naar de studio in Assen komen. Op de leestafel lag het Dagblad van het Noorden van vorige week vrijdag.

De ontvangsthal aan de Beilerstraat is groot en heeft een glazen dak. Enkele prullenbakken moesten het lekwater van de smeltende sneeuw opvangen.

Het was in een vloek en een zucht allemaal weer voorbij. Beeld doet het natuurlijk niet zo heel goed op radio, maar naar het schijnt zijn er best veel mensen die radio kijken. Er waren meerdere camera’s in de studio, en tijdens het gesprek kon de technicus de besproken centsprenten aan de radiokijkers laten zien. Daarnaast heb ik ze voorgelezen en verteld wat er op de plaatjes stond. Luisteraars moesten dan maar hun verbeeldingskracht gebruiken.

De ene centsprent ging over centsprenten, de andere over de naderende verkiezingen. Het programma ging namelijk grotendeels over de naderende verkiezingen.

Op de heenweg luisterde ik in de auto naar De Taalstaat van Frits Spits. Misschien moet ik dat maar als mijn volgende doel stellen.

Deel dit bericht

Radio met beeld

Vandaag was ik kort te horen in het radioprogramma Cassata van rtv Drenthe. Daarvoor mocht ik naar de studio in Assen komen. Op de leestafel lag het Dagblad van het Noorden van vorige week vrijdag.

De ontvangsthal aan de Beilerstraat is groot en heeft een glazen dak. Enkele prullenbakken moesten het lekwater van de smeltende sneeuw opvangen.

Het was in een vloek en een zucht allemaal weer voorbij. Beeld doet het natuurlijk niet zo heel goed op radio, maar naar het schijnt zijn er best veel mensen die radio kijken. Er waren meerdere camera’s in de studio, en tijdens het gesprek kon de technicus de besproken centsprenten aan de radiokijkers laten zien. Daarnaast heb ik ze voorgelezen en verteld wat er op de plaatjes stond. Luisteraars moesten dan maar hun verbeeldingskracht gebruiken.

De ene centsprent ging over centsprenten, de andere over de naderende verkiezingen. Het programma ging namelijk grotendeels over de naderende verkiezingen.

Op de heenweg luisterde ik in de auto naar De Taalstaat van Frits Spits. Misschien moet ik dat maar als mijn volgende doel stellen.