Opa in de zaadhandel

Volgende week om deze tijd zijn de Stripdagen Haarlem in volle gang. Overal in de stad is dan wat te doen op stripgebied. Ik ga zelf naar de Creatieve Marktplaats op vrijdag, de Illustratie Biënnale op zaterdag en ben in de Eppo-stand op zondag.

Eén van de projecten in Haarlem is Zichtbare Lijnen. Een hele stoet aan stripmakers verzorgt werk voor een heel stratenplan aan etalages. Ik lever tekeningen en strips van Opa voor in de etalage van Zaadhandel Jan Roozen (geen familie) aan de Spekstraat. Ik heb ook nog speciaal een variatie op hun logo getekend.

Ook zonder de tekeningen in de etalage is de winkel het bezoeken waard. Al was het alleen maar om de enorme kast achter de toonbank te bewonderen, vol met laadjes met daarop keurige emaille plaatjes. Naar verluidt vragen jaarlijks vele bezoekers wat die kast moet kosten. Maar helaas: die gaat t.z.t. naar het Nationaal Saet & Cruyt Museum.

Meer berichten

Blijf

Morgen is er boekenmarkt op de markt in Coevorden. Ik zit daar in een ééndaags Opklapatelier met minstens Sieger Zuidersma en John Croezen. Blijf gerust

Lees verder »

Armoede

Armoede is niet om te lachen. Dus een cartoon daar over maken is ook niet makkelijk. Gisteren tijdens het live tekenen lukte het me toch

Lees verder »
copyright @ 2020 Herman Roozen | Realisatie door AK Media & Design