Molens en stemmen

Wat is er nou Hollandser dan een molen? Dus in Heldt van Hollandt zitten ook molens. Tot op heden vrij bescheiden. De Ruyter ziet allerlei toepassingen van molens tijdens zijn rit van Vlissingen naar Amsterdam, en weer terug.

Dat kan beter.

Het lijkt mij dat het eindgevecht tussen De Ruyter en Cromwell (of tussen Rembrandt en Cromwell) moet plaatsvinden op een molen. De Oranjemolen in Vlissingen stamt toevalligerwijs uit de zeventiende eeuw en bestaat nog steeds. Dat wordt knokken, al rollend tussen tandwielen en hangend aan wieken.

(Terzijde: Rembrandts vader is molenaar. Misschien kunnen we hem nog wel een gastrol geven.)

Na afloop van dit gevecht bevindt Cromwell zich weer op de boot naar Engeland. Ik stel me zo voor dat hij door draaiende wieken weggeslingerd wordt, terug naar zijn eigen schip.

Qua voortschrijdend inzicht kunnen wij ook nog melden dat voor de stem van Cromwell ondertussen de voorkeur wordt gegeven aan Benedict Cumberbatch.Volgens iMDb heeft hij al eens de stem van Alan Rickman (de vorige voorkeur) gedaan in een aflevering van The Simpsons, dus het is maar een klein verschil voor de mensheid.

Meer berichten

Blijf

Morgen is er boekenmarkt op de markt in Coevorden. Ik zit daar in een ééndaags Opklapatelier met minstens Sieger Zuidersma en John Croezen. Blijf gerust

Lees verder »

Armoede

Armoede is niet om te lachen. Dus een cartoon daar over maken is ook niet makkelijk. Gisteren tijdens het live tekenen lukte het me toch

Lees verder »
copyright @ 2020 Herman Roozen | Realisatie door AK Media & Design