Geschiedschrijving van heerschappij en ballingschap

23 juli 2021

Het zal de bezoekers van deze site, en mensen die me wat beter kennen, welbekend zijn dat ik een liefhebber van bordspellen ben. Recentelijk ben ik in de ban van “Oath: Chronicles of Empire and Exile”. De bedenker van dit spel, Cole Wehrle, heeft een Developer’s Kit beschikbaar gesteld. Dat wil zeggen dat iedereen die een beetje handig is met Photoshop zelf elementen van het spel in elkaar kan knutselen. Dat hoef je mij geen twee keer te zeggen.

Het artwork van Oath is gemaakt door de onnavolgbare Kyle Ferrin, en die probeer ik dus een beetje na te volgen. Mijn lijnen zijn altijd zwart, die van hem regelmatig gekleurd, dus dat is oefenen en uitproberen. En de afmeting heb ik ook nog niet helemaal onder de knie.

Maar al met al is het een leuk tijdverdrijf. Tijdverspil.

Even voor de duidelijkheid: dat eerste plaatje van het huisje en de tol(?) is gemaakt door Kyle Ferrin. De tekening op de kaart “Herman” door mij. De kaartelementen – het huisje, het pionnetje, het perkament, … – zitten in de Developer’s Kit.

Deel dit bericht

Geschiedschrijving van heerschappij en ballingschap

23 juli 2021

Het zal de bezoekers van deze site, en mensen die me wat beter kennen, welbekend zijn dat ik een liefhebber van bordspellen ben. Recentelijk ben ik in de ban van “Oath: Chronicles of Empire and Exile”. De bedenker van dit spel, Cole Wehrle, heeft een Developer’s Kit beschikbaar gesteld. Dat wil zeggen dat iedereen die een beetje handig is met Photoshop zelf elementen van het spel in elkaar kan knutselen. Dat hoef je mij geen twee keer te zeggen.

Het artwork van Oath is gemaakt door de onnavolgbare Kyle Ferrin, en die probeer ik dus een beetje na te volgen. Mijn lijnen zijn altijd zwart, die van hem regelmatig gekleurd, dus dat is oefenen en uitproberen. En de afmeting heb ik ook nog niet helemaal onder de knie.

Maar al met al is het een leuk tijdverdrijf. Tijdverspil.

Even voor de duidelijkheid: dat eerste plaatje van het huisje en de tol(?) is gemaakt door Kyle Ferrin. De tekening op de kaart “Herman” door mij. De kaartelementen – het huisje, het pionnetje, het perkament, … – zitten in de Developer’s Kit.