Geschiedschrijving van heerschappij en ballingschap

Het zal de bezoekers van deze site, en mensen die me wat beter kennen, welbekend zijn dat ik een liefhebber van bordspellen ben. Recentelijk ben ik in de ban van “Oath: Chronicles of Empire and Exile”. De bedenker van dit spel, Cole Wehrle, heeft een Developer’s Kit beschikbaar gesteld. Dat wil zeggen dat iedereen die een beetje handig is met Photoshop zelf elementen van het spel in elkaar kan knutselen. Dat hoef je mij geen twee keer te zeggen.

Het artwork van Oath is gemaakt door de onnavolgbare Kyle Ferrin, en die probeer ik dus een beetje na te volgen. Mijn lijnen zijn altijd zwart, die van hem regelmatig gekleurd, dus dat is oefenen en uitproberen. En de afmeting heb ik ook nog niet helemaal onder de knie.

Maar al met al is het een leuk tijdverdrijf. Tijdverspil.

Even voor de duidelijkheid: dat eerste plaatje van het huisje en de tol(?) is gemaakt door Kyle Ferrin. De tekening op de kaart “Herman” door mij. De kaartelementen – het huisje, het pionnetje, het perkament, … – zitten in de Developer’s Kit.

Meer berichten

Overal verkrijgbaar

Op bovenstaand plaatje ziet u een schilder aan het werk met de kozijnen van de Intertoys. Bij de Intertoys zijn de speelkaarten van Coevorden niet

Lees verder »

Toevoeging

Ongeveer een jaar geleden heb ik deze website in elkaar laten zetten door Modern Visuals. Voorheen deed ik alles zelf met het gouwe ouwe HTML

Lees verder »

De oplossing

De doeplaat (kijkplaat, kleurplaat, praatplaat, zoekplaat, …) voor het Stedelijk Museum Coevorden is in gebruik genomen. Alleen kwam al snel de vraag: “Wat zijn nou

Lees verder »

Erfpop

Zo uit mijn hoofd weet ik niet meer wanneer voor het eerst een festival werd gehouden op het erf van Opa. Volgens mij heette het

Lees verder »
copyright @ 2020 Herman Roozen | Realisatie door AK Media & Design