Geschiedschrijving van heerschappij en ballingschap

Het zal de bezoekers van deze site, en mensen die me wat beter kennen, welbekend zijn dat ik een liefhebber van bordspellen ben. Recentelijk ben ik in de ban van “Oath: Chronicles of Empire and Exile”. De bedenker van dit spel, Cole Wehrle, heeft een Developer’s Kit beschikbaar gesteld. Dat wil zeggen dat iedereen die een beetje handig is met Photoshop zelf elementen van het spel in elkaar kan knutselen. Dat hoef je mij geen twee keer te zeggen.

Het artwork van Oath is gemaakt door de onnavolgbare Kyle Ferrin, en die probeer ik dus een beetje na te volgen. Mijn lijnen zijn altijd zwart, die van hem regelmatig gekleurd, dus dat is oefenen en uitproberen. En de afmeting heb ik ook nog niet helemaal onder de knie.

Maar al met al is het een leuk tijdverdrijf. Tijdverspil.

Even voor de duidelijkheid: dat eerste plaatje van het huisje en de tol(?) is gemaakt door Kyle Ferrin. De tekening op de kaart “Herman” door mij. De kaartelementen – het huisje, het pionnetje, het perkament, … – zitten in de Developer’s Kit.

Meer berichten

De orde van de dag

Na alle drukte voorafgaand, tijdens en na afloop van ‘de dag van de stripmaker’ gaan we weer over tot de orde van de dag. Ondertussen

Lees verder »

De dag van de stripmaker

Afgelopen zaterdag was ik gastheer (spreekstalmeester, boodschappenjongen) tijdens de dag van de stripmaker in Coevorden. Uit het hele land kwamen stripmakers op dit evenement af.

Lees verder »

Tilburg

Uit hoofde van mijn functie als Stripmaker des Vaderlands kom ik nog wel eens ergens. Bijvoorbeeld in Tilburg (niet naast de deur) in een omgebouwde

Lees verder »

Mijndert

Toch jammer. Niet gewonnen in de “Wie is Mijndert?”-wedstrijd van het museum. Laat ik hier voor de vorm toch nog even de inzending zien. En

Lees verder »
copyright @ 2020 Herman Roozen | Realisatie door AK Media & Design