Kleur op de wangen

Afgelopen week kreeg ik de vraag of ik wel eens een kleurplaat van de markt in Coevorden had gemaakt. Jazeker! Zes jaar geleden toen ik het Opklapatelier zat.

Inkleuren is niet mijn sterkste kant. Voor het inkleuren van grote platen gebruik ik al jaren een simpele truc, moet ik met kleur op de wangen bekennen.

Als ik bijvoorbeeld voor een bedrijf een praatplaat moet inkleuren neem ik drie kleuren uit hun logo of website. Die zet ik ik in Photohop op 50% transparant en schuif ik over elkaar heen.

En dat zijn dan de 7 kleuren waarmee ik bijna alles inkleur. Soms voeg ik er nog een kleur voor de huid aan toe, als er geen geschikte bij deze 7 zit, en 40% en 60% grijs.

En dat is het dan wel zo’n beetje. Navolgende kleurplaat voor kringloopwinkel KringelZ heb ik ook op die manier ingekleurd. Geen klachten over gehad, wel complimenten. En zo bluf ik mij hele dagen door mijn vak heen.

Voor KringelZ heb ik niet de kleuren van logo of huisstijl gebruikt, want die hebben ze niet echt, maar ik heb de drie basiskleuren uit een foto van het interieur getrokken met behulp van het gereedschap ‘Kuler’ van Adobe.

Deel dit bericht

Kleur op de wangen

Afgelopen week kreeg ik de vraag of ik wel eens een kleurplaat van de markt in Coevorden had gemaakt. Jazeker! Zes jaar geleden toen ik het Opklapatelier zat.

Inkleuren is niet mijn sterkste kant. Voor het inkleuren van grote platen gebruik ik al jaren een simpele truc, moet ik met kleur op de wangen bekennen.

Als ik bijvoorbeeld voor een bedrijf een praatplaat moet inkleuren neem ik drie kleuren uit hun logo of website. Die zet ik ik in Photohop op 50% transparant en schuif ik over elkaar heen.

En dat zijn dan de 7 kleuren waarmee ik bijna alles inkleur. Soms voeg ik er nog een kleur voor de huid aan toe, als er geen geschikte bij deze 7 zit, en 40% en 60% grijs.

En dat is het dan wel zo’n beetje. Navolgende kleurplaat voor kringloopwinkel KringelZ heb ik ook op die manier ingekleurd. Geen klachten over gehad, wel complimenten. En zo bluf ik mij hele dagen door mijn vak heen.

Voor KringelZ heb ik niet de kleuren van logo of huisstijl gebruikt, want die hebben ze niet echt, maar ik heb de drie basiskleuren uit een foto van het interieur getrokken met behulp van het gereedschap ‘Kuler’ van Adobe.