Hoe het begon

Vorig jaar was ik me wat aan het verdiepen in het schrijven van scenario’s voor animatie. Voor het maken van (een deel van) een animatiefilm kun je subsidie aanvragen bij het Filmfonds. Je project komt eerder in aanmerking voor subsidie als het voldoet aan drie of meer van de onderstaande zeven kenmerken. (Geknipt en geplakt uit het aanvraagformulier.) De moed zonk me in de schoenen. Hoe kun je ooit een film schrijven die aan die voorwaarden voldoet? Totdat ik me opeens bedacht dat Pieter en ik al voortdurend in de weer zijn met hoofdpersonages uit de Nederlandse cultuur. Waarom stoppen we ze niet samen in één film? (Waarom bedacht ik me dat? Daar moet ik nog iets moois voor verzinnen. Er viel een appel op mijn hoofd of ik zat in bad en riep “Eureka!” Zoiets.)

Heldt van Hollandt:

  • speelt zich overwegend af in Nederland, en in een andere Lidstaat van de Europese Unie, namelijk Engeland. Check!
  • heeft De Ruyter en Rembrandt als hoofdpersonages, allebei behorende tot de Nederlands cultuur. Check!
  • is hoofdzakelijk in de Nederlandse taal geschreven. Check!
  • is niet gebaseerd op een literair werk. 🙁
  • heeft betrekking op kunst en kunstenaars. Check!
  • heeft betrekking op historische figuren en gebeurtenissen. Check!
  • heeft betrekking op historische politieke kwesties. 🙁

Vijf van de zeven. Kom maar op met die subsidie. 🙂

(O, eerst een formulier invullen.)

Meer berichten

Blijf

Morgen is er boekenmarkt op de markt in Coevorden. Ik zit daar in een ééndaags Opklapatelier met minstens Sieger Zuidersma en John Croezen. Blijf gerust

Lees verder »

Armoede

Armoede is niet om te lachen. Dus een cartoon daar over maken is ook niet makkelijk. Gisteren tijdens het live tekenen lukte het me toch

Lees verder »
copyright @ 2020 Herman Roozen | Realisatie door AK Media & Design