Eyeworks gaat nog spijt krijgen…

13 november 2011

…hoop ik.

In het kader van een script dating (een clubje animatoren en scenaristen die elkaars synopsissen naar een hoger plan proberen te bekritiseren) heb ik een synopsis geschreven voor Heldt van Hollandt. En met één simpele muisklik werd deze synopsis ook naar Eyeworks verstuurd. Eyeworks heeft onder andere de films Komt Een Vrouw Bij De Dokter, De Brief Voor De Koning en Nova Zembla geproduceerd. Helaas hebben ze op dit moment voor Heldt van Hollandt geen belangstelling. Enerzijds vanwege, en ik citeer:

We weten niet goed wat we als kijker bij deze film aan het einde hebben geleerd van het verhaal.

En anderzijds, en ik citeer wederom:

Daarnaast zijn er op dit moment al veel projecten bij ons in ontwikkeling en daardoor hebben we geen ruimte voor nieuwe plannen.

Spijtig. Gelukkig heb ik hier wel wat geleerd. De synopsis moet duidelijker maken dat de kijker iets gaat leren van de film. En gelukkig hadden mijn script dates ook nog een paar goede suggesties in het verlengde daarvan. En iemand anders wist me weer te vertellen dat Eyeworks niet aan animatie doet, dus dat het opsturen van de synopsis sowieso zinloos was.

Aan het werk maar weer!

(Onderstaand schetsje heb ik gemaakt nadat het me opeens opviel dat zowel De Ruyter als Rembrandt behoorlijk rond zijn, zoals Pieter ze tekent. Misschien moet De Ruyter wel wat hoekiger worden in de film om de tegenstelling tussen de personages beter uit te laten komen.)

Deel dit bericht

Eyeworks gaat nog spijt krijgen…

13 november 2011

…hoop ik.

In het kader van een script dating (een clubje animatoren en scenaristen die elkaars synopsissen naar een hoger plan proberen te bekritiseren) heb ik een synopsis geschreven voor Heldt van Hollandt. En met één simpele muisklik werd deze synopsis ook naar Eyeworks verstuurd. Eyeworks heeft onder andere de films Komt Een Vrouw Bij De Dokter, De Brief Voor De Koning en Nova Zembla geproduceerd. Helaas hebben ze op dit moment voor Heldt van Hollandt geen belangstelling. Enerzijds vanwege, en ik citeer:

We weten niet goed wat we als kijker bij deze film aan het einde hebben geleerd van het verhaal.

En anderzijds, en ik citeer wederom:

Daarnaast zijn er op dit moment al veel projecten bij ons in ontwikkeling en daardoor hebben we geen ruimte voor nieuwe plannen.

Spijtig. Gelukkig heb ik hier wel wat geleerd. De synopsis moet duidelijker maken dat de kijker iets gaat leren van de film. En gelukkig hadden mijn script dates ook nog een paar goede suggesties in het verlengde daarvan. En iemand anders wist me weer te vertellen dat Eyeworks niet aan animatie doet, dus dat het opsturen van de synopsis sowieso zinloos was.

Aan het werk maar weer!

(Onderstaand schetsje heb ik gemaakt nadat het me opeens opviel dat zowel De Ruyter als Rembrandt behoorlijk rond zijn, zoals Pieter ze tekent. Misschien moet De Ruyter wel wat hoekiger worden in de film om de tegenstelling tussen de personages beter uit te laten komen.)