Even zoeken

Facebook herinnerde mij er aan dat ik in 2011 een plaatje had geplaatst van Opa op de trekker die aan het maaien is terwijl een haas in het gras naar hem kijkt. Het was een geïnkte, ongekleurde, tekening. De tekening kwam me niet bekend voor. Dus ik dook in mijn digitale archief om hem op te zoeken. Nou is dat grotendeels volkomen logisch geordend, dus tot mijn grote schrik vond ik het niet in één oogopslag. De schrik zit hem er in dat bij een recente migratie naar een nieuwe computer de nodige bestanden corrupt zijn geraakt, en de nodige foto’s spoorloos zijn verdwenen.

Het leek een tekening voor een kalender te zijn, maar in dat jaar had ik geen kalender gemaakt. Dacht ik.

Toch wel dus. Het bleek een tekening te zijn voor de verjaardagskalender die ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van Opa was gemaakt. Die zat in een map met alle spullen die ik voor dat lustrum gemaakt heb. Dat wist de bestanden-zoekfunctie mij te kunnen vertellen (“Zoek alle bestanden die in augustus 2011 zijn gecreëerd”.)

Dit alles doet mij er (weer) aan denken dat Opa volgend jaar 50 jaar bestaat. Dat is me nog eens een lustrum.

Meer berichten

Uil en uilskuiken

Strips zijn er in soorten en maten. Bijvoorbeeld in de vorm van drie plaatjes. Maar dan ben je er nog niet. Want staan die plaatjes

Lees verder »

#inktober2020

Dit jaar heb ik voor de vierde keer meegedaan met inktober, of, zoals ze op de sociale media zeggen: #inktober2020. Tijdens inktober maak je elke

Lees verder »

Losse elementen

Tekenen voor tekenfilm is heel anders dan tekenen voor strips. Voor strips teken je alles in één plaatje. En daarna nog een plaatje. En daarna…

Lees verder »

Vierkant of breed

“Ram” uit Ram en Vlinder, de reeks animaties die een handvol jaren geleden te zien was op rtv Drenthe, is omgedoopt (omgebouwd?) tot Hennie en

Lees verder »

Toespraak

Toen mij gevraagd werd of ik Stripmaker des Vaderlands wilde worden was ik zo trots als een koe met zeven uiers. Dat zijn 28 spenen.

Lees verder »
copyright @ 2020 Herman Roozen | Realisatie door AK Media & Design