Vrolijke boot

In het noorden des lands huist een animatiestudio met de naam Happy Ship. Zoals ze zelf zeggen op hun website:

“[…] We are a small 3D studio situated in the northern parts of The Netherlands, where we make short films and gags, produce VFX for movies and TV, and plan for our really big things.”

 Vorige week ben ik bij ze op bezoek geweest om – ‘geheel vrijblijvend’ zoals dat heet – te kletsen over Heldt van Hollandt. Ons bloedeigen “really big thing”. Wederom een klein stapje verder in de richting van het doel. Happy Ship doet leuke dingen goed, en goede dingen leuk. Kijk maar op hun website. Als ik het goed begrepen heb zagen ze wel een rol voor zichzelf als producent van een animatic van Heldt van Hollandt. En uiteraard stelden ze vragen waar ik een antwoord op mag verzinnen en maakten ze opmerkingen waar ik over na mag denken.

Maar: een bedrijf dat Happy Ship heet mee laten werken aan een film vol zeeslagen, dat kun je toch niet laten schieten?

Over schieten gesproken: ze hebben ook een film over een kanon gemaakt.

Een zee vol Engelse schepen, en één van die schepen heet Happy Ship. Ik zie het wel voor me.

Meer berichten

Losse elementen

Tekenen voor tekenfilm is heel anders dan tekenen voor strips. Voor strips teken je alles in één plaatje. En daarna nog een plaatje. En daarna…

Lees verder »

Vierkant of breed

“Ram” uit Ram en Vlinder, de reeks animaties die een handvol jaren geleden te zien was op rtv Drenthe, is omgedoopt (omgebouwd?) tot Hennie en

Lees verder »

Toespraak

Toen mij gevraagd werd of ik Stripmaker des Vaderlands wilde worden was ik zo trots als een koe met zeven uiers. Dat zijn 28 spenen.

Lees verder »
copyright @ 2020 Herman Roozen | Realisatie door AK Media & Design